Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

ΙΚΑ: 20.907 συνταξιούχοι - φαντάσματα .....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οριστικά διακόπτεται από 1/1/2012 η σύνταξη του ΙΚΑ σε όσους συνταξιούχους δεν προσήλθαν, τόσο στις τράπεζες όσο και στα υποκαταστήματα του ασφαλιστικού ταμείου, προκειμένου να απογραφούν.

ΙΚΑ: 20.907 συνταξιούχοι - φαντάσματα
Μέχρι σήμερα, οι αναπόγραφοι συνταξιούχοι ανέρχονται σε 20.907 και το ΙΚΑ ανακοινώνει ότι η προθεσμία απογραφής τους λήγει στο τέλος του έτους.
Το ΙΚΑ μετά το τέλος του έτους θα διαγράψει οριστικά όσους δεν έχουν απογραφεί και θα κινήσει τη νομική διαδικασία για την επιστροφή των ποσών των συντάξεων που παρανόμως εισπράχθηκαν.
Οσοι σχεδιάζουν να απογραφούν μπορούν πλέον να το κάνουν μόνο στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος, ωστόσο - όπως αναφέρει το ταμείο - ο ρυθμός προσέλευσης για φυσική απογραφή, έχει σχεδόν μηδενισθεί.
Πλέον η σύνταξη δεν δίδεται σε όσους δεν έχουν απογραφεί και για την είσπραξή της απαιτείται η φυσική παρουσία του συνταξιούχου.
Το μεγαλύτερο μέρος όσων δεν έχουν απογραφεί πιθανολογείται ότι έχουν αποβιώσει και οι συγγενείς δεν δήλωσαν το θάνατο και συνέχιζαν - παρανόμως - να λαμβάνουν τη σύνταξη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας παρακαλώ ..

Ετικέτες

addthis

feedvalidator

[Valid Atom 1.0]