Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Κάτι που το έχουν κάνει οι περισσότεροι δήμαρχοι της χώρας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  «Γιατί κύριε Δήμαρχε δεν δημοσιοποιείτε την περιουσιακή σας κατάσταση» ;Αυτό ήταν το ερώτημα που έθεσε στον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Χρ. Κορτζιδη ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στον δήμο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος
στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που έθεσε το θέμα αυτό!!

Ο δήμαρχος όμως παρέμεινε και αυτή τη φορά… σιωπηλός!
Σύμφωνα όμως με τον νόμο ο κ. Χρ. Κορτζίδης θα έπρεπε ήδη να έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο το «πόθεν έσχες» του με την περιουσιακή του κατάσταση από την αρχή της θητείας του. Κάτι που το έχουν κάνει οι περισσότεροι δήμαρχοι της χώρας.

Ομως ο κ Κορτζίδης το αποφεύγει συστηματικά και η στάση του αυτή δημιουργεί εύλογες απορίες.
Για ένα επιπλέον λόγο: Είναι και επικεφαλής της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου.

Δικαιολογημένα λοιπόν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Ελληνικού - Αργυρούπολης
διερωτάται το γιατί, μιας και – ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες – οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν την περιουσιακή κατάσταση κάθε δημόσιου λειτουργού, όπως είναι ο δήμαρχος, καθώς και την προέλευσή της από την αρχή μάλιστα της θητείας του.

Σχετικά με το σημαντικό αυτό θέμα ο Μαν. Δρεττάκης πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής,
υπουργός και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου σε σχετικό άρθρο του στην «Ε» είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«…Η διαφάνεια ήταν και είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα και στην Τ.Α., λόγω της εκεί ενδημούσας διαφθοράς. Κατά συνέπεια, ήταν ανάγκη να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στο «πόθεν έσχες» των σημερινών δημάρχων και περιφερειαρχών (αργότερα των αντιδημάρχων και των αντιπεριφερειαρχών) και να δημοσιευθούν όλα τα σχετικά στοιχεία, ακόμη και πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της Τ.Α.

»Ο βασικός λόγος για τον οποίο θα πρέπει να γίνει ο έλεγχος αυτός είναι γιατί σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το μεγαλύτερο ποσοστό υποθέσεων διαφθοράς εντοπίζεται στην Τ.Α. Η εκτεταμένη διαφθορά στους δήμους και στην Τ.Α. είναι διαχρονική.
»Χαρακτηριστικά θυμάμαι ένα διάλογο που είχα όταν ήμουν αντιπρόεδρος της Βουλής, την περίοδο 1990-1993, με έναν βουλευτή ενός από τα δύο κόμματα εξουσίας που είχε διατελέσει και υπουργός και τότε ήταν και δημοτικός σύμβουλος σε έναν δήμο της Βόρειας Ελλάδας. Στον απόηχο του τότε σκανδάλου Κοσκωτά συζητούσαμε για τη διαφθορά στην κεντρική διοίκηση και εκείνος, έχοντας πείρα, τόσο της κεντρικής διοίκησης, όσο και της κατάστασης στους δήμους, μου απάντησε ότι η διαφθορά στην Τ.Α. είναι πολύ μεγαλύτερη.

»Είναι κατά συνέπεια επιτακτική ανάγκη να γίνει άμεσα έλεγχος στο «πόθεν έσχες» των εν ενεργεία δημάρχων και περιφερειαρχών…..Τα δε ονόματα εκείνων των δημάρχων και περιφερειαρχών, στους οποίους θα διαπιστωθεί αδικαιολόγητος πλουτισμός των ίδιων, των συζύγων και των παιδιών τους, να δοθούν στη δημοσιότητα και να προχωρήσει η προβλεπόμενη διαδικασία για την επιβολή σ’ αυτούς των από τους νόμους προβλεπόμενων ποινών……»


Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για το δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Χρ. Κορτζίδη.
Να δημοσιοποιήσει εδώ και τώρα το «πόθεν έσχες» με τα περιουσιακά στοιχεία που είχε αυτός και η οικογένεια του στην κατοχή, νομή και χρήση τους την 1/1/2011 καθώς και τον τρόπο απόκτησής τους.
Απο : Silvercity.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας παρακαλώ ..

Ετικέτες

addthis

feedvalidator

[Valid Atom 1.0]