Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Τρία χρόνια, τρία πρόσωπα, μοιραία πορεία ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: Aπο Silvercity.gr


Το αδιέξοδο οδήγησε τον Γ. Παπανδρέου στην ανεκδιήγητη απόφαση για το δημοψήφισμα, που αποτέλεσε και την αρχή του τέλους του. Οι βυζαντινισμοί που ακολούθησαν, κατά τη διαδικασία για την επιλογή του νέου πρωθυπουργού, απλώς επιβεβαίωσαν ότι ο Γ. Παπανδρέου, ο δεύτερος «άρχοντας της καταστροφής» μετά τον Κ. Καραμανλή, αφήνει μεν την καρέκλα του, αλλά ήθελε να βάλει σ' αυτήν έναν υποτακτικό του. Περιέργως τον αποδέχτηκε και ο Αντώνης Σαμαράς. Ευτυχώς που την τελευταία στιγμή αυτό απετράπη.

Ο Α. Σαμαράς συμπεριφέρθηκε εξ αρχής τυχοδιωκτικά. Καβάλησε το άρμα τού «αντιμνημονιακού αγώνα», χρησιμοποιώντας το τέχνασμα «στηρίζω τους στόχους του Μνημονίου, διαφωνώ με τη μέθοδο». Προσπαθούσε έτσι να κρατάει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Δηλαδή, να ικανοποιεί και τη «λαϊκή δεξιά», που ήθελε να βλέπει τις «αντιμνημονιακές» πιρουέτες του, αλλά και τους «νοικοκυραίους», που δεν θέλουν να τεθεί σε κίνδυνο η σχέση με την Ευρώπη.
Ομως, τα αποκαλυπτήρια για τον κ. Σαμαρά ήρθαν πολύ γρήγορα -και κατά οδυνηρό τρόπο- όταν υποχρεώθηκε να καταπιεί τα «αντιμνημονιακά» του και να συμμορφωθεί απολύτως προς τις υποδείξεις των Ευρωπαίων. Τα διάφορα τσαλιμάκια της τελευταίας στιγμής δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, παρά μόνο για να ικανοποιούν διάφορους «μουτζαχεντίν» του αρχηγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας παρακαλώ ..

Ετικέτες

addthis

feedvalidator

[Valid Atom 1.0]