Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ - ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΣΙΛΒΙΟ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ...

Γράφτηκε από  ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΑΔΗ

Τέλος εποχής για την Ιταλία ύστερα από την παραίτησή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το βράδυ του Σαββάτου, από την πρωθυπουργία της χώρας που ανοίγει το δρόμο για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης υπό το Μάριο Μόντι, σημάνοντας έτσι το κλείσιμο ενός μεγάλου κεφαλαίου για τη χώρα.
Νώρίτερα, είχε μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου κατέθεσε στον Ιταλό πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, την παράιτησή του, η οποία έγινε δεκτή.
Σημειώνεται ότι, πριν από αυτό, η Ιταλική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νέο πακέτο οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Υπέρ ψήφισαν 380 βουλευτές, 26 ψήφισαν κατά, ενώ τέσσερις απείχαν. Τα μέτρα υπερψηφίσθηκαν και από μεγάλο μέρος των βουλευτών της κεντροαριστεράς και της κεντρώας αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης του.
Η παραίτησή του πραγματοποιήθηκε εν μέσω πανηγυρισμών από παρευρισκομένους έξω από το Προεδρικό Μέγαρο Ιταλούς, που εξέφρασαν με αυτό τον τρόπο την αποδοκιμασία τους απέναντι στον «Καβαλιέρε», που κλόνισε την Ιταλική πολιτική σκηνή με τα γνωστά σεξουαλικά και άλλα σκάνδαλα.
Το πρωί της Κυριακής, ο Ιταλός Πρόεδρος θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με τους προέδρους της βουλής, της γερουσίας και τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος Μάριο Μόντι να αναλάβει το σχηματισμό νέας κυβέρνησης με έργο να αντιμετωπίσει τη διευρυνόμενη οικονομική κρίση, η οποία έχει εκτοξεύσει το κόστος δανεισμού της Ιταλίας σε ανεξέλεγκτα επίπεδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας παρακαλώ ..

Ετικέτες

addthis

feedvalidator

[Valid Atom 1.0]