Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Την ταινία του «Ψυχή Βαθιά» θα προλογίσει ο δημιουργός της Παντελής Βούλγαρης την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ στα πλαίσια των Χειμερινών Προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού – Αργυρούπολης στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολιτιστικού κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Ο Παντελής Βούλγαρης προσκεκλημένος της Κινηματογραφικής Λέσχης                    Ελληνικου-ΑργυρουποληςΛίγα στοιχεία για την ταινία:
Δραματική / Ιστορική (Ελλάδα) | 2009 | Έγχρ. | Διάρκεια: 124' | Κ-17 - Σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη με τους: Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Γιώργο Αγγελάκο, Χρήστο Καρτέρη, Άννα Παρτσάνη, Βαγγέλη Μουρίκη, Γιώργο Συμεωνίδη, Κώστα Κλεφτογιάννη, Μάριο Ποντίκα

Υπόθεση: Στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας, κατά τους τελευταίους μήνες του πολέμου δύο αδέλφια έχουν επιστρατευτεί: ο Ανέστης από τον Εθνικό στρατό και ο Βλάσης από το Δημοκρατικό στρατό. Μεγαλωμένα στα χωριά και τα βουνά της περιοχής, χρησιμοποιούνται ως οδηγοί, σε άγνωστα και δύσβατα μονοπάτια και περάσματα.

Μαζί τους ο καπετάν-Ντούλας, η πολυβολήτρια Γιαννούλα, ο ανθυπολοχαγός Τριαντάφυλλος, ο ταξίαρχος Τσαγκλής, ο Καλαματιανός δεκανέας, η 14χρονη αντάρτισσα Φούλα και δεκάδες στρατιώτες και αντάρτες, όλοι τους πολύ νέοι που σκοτώνουν και σκοτώνονται σ’ αυτόν τον παράλογο πόλεμο. Οι μικρές ιστορίες του καθενός γράφονται στις μάχες που φουντώνουν στα υψώματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας παρακαλώ ..

Ετικέτες

addthis

feedvalidator

[Valid Atom 1.0]