Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Φόβοι για δεκάδες νεκρούς στο ναυάγιο του Costa Concordia ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αν και ο επίσημος απολογισμός μετά το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia έχει σταματήσει στους 3 νεκρούς (δυο γάλλοι τουρίστες και ένας περουβιανός ναύτης) πληθαίνουν οι φόβοι ότι οι νεκροί ενδέχεται να είναι δεκάδες, εφόσον μεγάλος αριθμός επιβατών εξακολουθεί να αγνοείται. Υπό προσωρινή κράτηση ο κυβερνήτης του κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Τοσκάνης..

  • 0
 Φόβοι για δεκάδες νεκρούς στο ναυάγιο του Concordia
Οι ιταλικές αρχές συνεχίζουν να μην αναφέρονται, επισήμως, σε τελικό αριθμό θυμάτων του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Concordia, το οποίο προσέκρουσε σε ύφαλο χθες βράδυ λίγο πριν τις 10.00 τοπική ώρα, στο νησί Τζίλιο στα ανοιχτά της Τοσκάνης.
Οι νεκροί, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, είναι τρεις (δυο γάλλοι επιβάτες και ένας περουβιανός ναύτης), οι τραυματίες εξήντα επτά, εκ των οποίων σαράντα τρεις έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία και δυο είναι σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση.
Παραμένει όμως αδιευκρίνιστος ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων: ο νομάρχης του Γκροσέτο, το μεσημέρι, αναφέρθηκε, στις δηλώσεις του, σε 70 αγνοούμενους. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κατά τις απογευματινές ώρες μετέδωσαν ότι μέρος των ατόμων που δεν είχαν εντοπισθεί, στην πραγματικότητα, φιλοξενήθηκαν από κατοίκους του Τζίλιο, ή κατάφεραν να φτάσουν στην Ρώμη χωρίς την βοήθεια της πολιτικής προστασίας.
Πριν λίγο, όμως, η δήμαρχος της πόλης Ορμπετέλο, στην Τοσκάνη, Μόνικα Παφέτι, με δήλωσή της σε ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, δεν άφησε μεγάλα περιθώρια για αισιοδοξία: "υπάρχουν σίγουρα πολλοί νεκροί. Μου είπαν περίπου σαράντα, αλλά πρέπει ακόμη να καθοριστεί με ακρίβεια. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι μιλάμε για δεκάδες νεκρούς. Το αν είναι 35, 40 ή λίγο λιγότεροι, δεν το ξέρουμε", δήλωσε η Παφέτι, με εμφανή συγκίνηση.
Οι ιταλικές αρχές, όμως, πριν την τελική ανακοίνωση του αριθμού των αγνοουμένων και του συνόλου των θυμάτων, θέλουν να ξέρουν με βεβαιότητα πόσοι ιταλοί και, κυρίως, ξένοι, κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους.
Σε ότι αφορά τις έρευνες για το ναυάγιο, πριν λίγο αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του κυβερνήτη του πλοίου, Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος είχε ανακριθεί το απόγευμα. Ο Σκετίνο, κατά την κατάθεσή του, επέμεινε ότι ο ύφαλος στον οποίο προσέκρουσε το πλοίο του δεν έχει χαρτογραφηθεί. Άνδρες της ιταλικής ακτοφυλακής όμως, εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις.
Σύμφωνα με τα βραδινά δελτία ειδήσεων των ιταλικών καναλιών, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, προκύπτει ότι το πλοίο, πριν προσκρούσει στον ύφαλο, πλησίασε υπερβολικά στις ακτές του νησιού Τζίλιο ενώ δεν αποκλείεται, ο καπετάνιος και οι συνεργάτες του, να μην συνειδητοποίησαν αμέσως πόσο μεγάλο ήταν το ρήγμα που είχε δημιουργηθεί, θεωρώντας εσφαλμένα ότι μπορούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Νέο βίντεο από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia

  • 1061

Νέο βίντεο από το κρουαζιερόπλοιο που ναυάγησε στο νησί Τζιγκλιο στο νότο της Τοσκάνης και που φέρνει στη μνήμη εικόνες από τον Τιτανικό, δόθηκε στη δημοσιότητα.
Οι νεκροί είναι μέχρι στιγμής τρεις ενώ τουλάχιστον 4.000 επιβάτες έχουν απομακρυνθεί από το πλοίο και περίπου εκατό περισυνελέγησαν από τη θάλασσα.
Πενήντα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Συνολικά στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν 4.229 άνθρωποι ενώ σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία του πλοίου, το Costa Concordia είναι χωρητικότητας 3.780 επιβατών και 1.100 μελών πληρώματος.
Επιβάτες έκαναν λόγο για σκηνές πανικού στο κρουαζιερόπλοιο καθώς πολλοί από αυτούς, βρισκόμενοι σε απόγνωση, πηδούσαν από το πλοίο στη θάλασσα για να σωθούν.
 Νέο βίντεο από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου
 Νέο βίντεο από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου
 Νέο βίντεο από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου
Troktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας παρακαλώ ..

Ετικέτες

addthis

feedvalidator

[Valid Atom 1.0]