Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Φ. Κουβέλης: Το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί ως άλλοθι τη ΔΗΜΑΡ για συνεργασία με τη ΝΔ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κανένα περιθώριο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ που προετοιμάζει «πυρετωδώς το έδαφος για συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ» και αναζητά «άλλοθι», απευθυνόμενο στην Δημοκρατική Αριστερά, δήλωσε κατηγορηματικά ο πρόεδρός της Φώτης Κουβέλης.


Το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί ως άλλοθι τη ΔΗΜΑΡ για να συνεργαστεί με τη ΝΔ. Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας μαζί του, είπε ο πρόεδρός της Φώτης Κουβέλης.
 
Σε συνέντευξή του στο ρ/σ REAL FM και τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή. Απάντησε επίσης για την πρόταση της ΔΗΜΑΡ που αφορά για την μετεκλογική διακυβέρνηση της χώρας και τις συνεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς:
Ειδικότερα για τις αναφορές στελεχών του ΠΑΣΟΚ περί συνεργασίας, ο κ. Κουβέλης, είπε:
« Τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι τοποθετήσεις από στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μας καλούν να πούμε αν θα συνεργαστούμε μαζί τους. Τους απαντώ ευθέως: Με την πολιτική με την οποία πορεύονται όλα αυτά τα χρόνια και που δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν και μετά τις εκλογές, δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας. Είναι φανερό, ότι ενώ προσπαθούν να ασκήσουν επικοινωνιακή πίεση επάνω μας, πρακτικά, όπως φαίνεται άλλωστε από δηλώσεις των ίδιων στελεχών, προετοιμάζουν πυρετωδώς το έδαφος για συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ. Άλλοθι από την Δημοκρατική Αριστερά σε μια τέτοια εξέλιξη, δεν θα υπάρξει, δεν θα δώσουμε τέτοιο άλλοθι και δεν θα εμπλακούμε σε τέτοιου τύπου προεκλογικά σενάρια και εικασίες».

Ερωτηθείς,  για το γεγονός ότι  εφόσον δεν θέλει τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τι ΝΔ τι προτείενι μετεκλογικα για τη διακυβέρνηση της χώρας, απάντησε:
« Ο Ελληνικός λαός πιστεύω ότι με την ετυμηγορία του θα μας δώσει τη δύναμη να επηρεάσουμε το περιεχόμενο της κυβερνητικής εξουσίας. Είναι βέβαιο ότι αυτό θα θελήσουμε να το πράξουμε και οφείλουμε να το πράξουμε. Δεν δηλώνουμε αδιάφοροι για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος, ούτε αδιάφοροι για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας, στη βάση συγκεκριμένου προγράμματος, μιας προγραμματικής δέσμευσης, βεβαίως με φερέγγυες πολιτικές πρακτικές που θα κινούνται σε τελείως διαφορετική πολιτική κατεύθυνση από αυτή η οποία σήμερα ασκείται».
Για τη δυνατότητα συνεργασίας με νέα και προϋπάρχοντα κόμματα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, απάντησε:
« Καταλύτης μιας τέτοια επιλογής κυβερνήσεως συνεργασίας θα αποτελέσει το δεσμευτικό, θετικά δεσμευτικό προγραμματικό περιεχόμενο, κατά συνέπεια δεν μπορούμε να μιλάμε χωρίς την ύπαρξη αυτού του δεσμευτικού προγραμματικού περιεχομένου και κυρίως δεν μπορούμε να μιλάμε ερήμην της διάταξης των πολιτικών συσχετισμών και όπως αυτοί οι πολιτικοί συσχετισμοί θα διαμορφωθούν με την ψήφο του ελληνικού λαού. Τότε στη βάση αυτών των δεδομένων που προανέφερα εκεί θα κριθούν όλα τα ζητήματα, το εάν θα υπάρξει ή δεν θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας».


Στο δημοσιογραφικό σχόλιο πως αφήνει ανοικτό, ότι μπορεί και να υπάρξει περιθώριο συνεργασίας αν βρεθεί μια κοινή ατζέντα βεβαίως, ο κ. Κουβέλης  σημείωσε:
« Αυτό είναι η αναγκαία προϋπόθεση. Δεν μπορούμε διαφορετικά να μιλάμε για κυβερνήσεις συνεργασίας διότι τότε θα σχεδιάζουμε επί χάρτου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας παρακαλώ ..

Ετικέτες

addthis

feedvalidator

[Valid Atom 1.0]