Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Η Γερμανία κερδίζει από την κρίση ...

ΣεRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger... σημερινό άρθρο γνώμης της βελγικής γαλλόφωνης εφημερίδας L’ echo

«Η Γερμανία επωφελείται υπερβολικά της κρίσης στην ευρωζώνη»

Πρώτη καταχώρηση: 31/05/2012
17:55Οικονομία - Enikos.gr
Στην «αναιδή συμπεριφορά» της Γερμανίας, που «επωφελείται από την κρίση», αναφέρεται σημερινό άρθρο γνώμης της βελγικής γαλλόφωνης εφημερίδας L’ echo. Με υπέρτιτλο «Η Γερμανία επωφελείται υπερβολικά της κρίσης στην ευρωζώνη», το άρθρο τονίζει ότι η χώρα που συγκεντρώνει σε μεγαλύτερο βαθμό τα ευρωπαϊκά προβλήματα, δεν είναι η Ισπανία αλλά η Γερμανία, η οποία στην πράξη, επωφελείται με «ξεδιάντροπο τρόπο» από αυτή την κρίση.

Πρώτον, το ευρωπαϊκό νόμισμα υποτιμάται ευρέως -εδώ και καιρό- για μία χώρα τόσο δυνατή οικονομικά όπως η Γερμανία και η ανταγωνιστικότητα του πρώτου παγκοσμίως εξαγωγέα ενισχύεται από ένα «φθηνό» ευρώ, σημειώνεται στο άρθρο. «Έπειτα, η Γερμανία χρηματοδοτείται με επιτόκια που θα ζήλευαν όλες οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης. Χθες, είχαμε ιστορικά χαμηλό ρεκόρ, 1,33% για το δεκαετές επιτόκιο. Με πραγματικούς όρους, η Γερμανία κερδίζει χρήματα, επενδύοντας», αναφέρει ο αρθρογράφος.

Όλα, βέβαια, δεν είναι ρόδινα στη Γερμανία, καθώς η αποπληθωριστική μισθολογική πολιτική της, τα τελευταία δέκα χρόνια, στοίχισε ακριβά σε κοινωνικό επίπεδο, σε μια μη αμελητέα μερίδα του πληθυσμού, υπογραμμίζει η L’ echo, «αλλά, συνολικά, η Γερμανία επωφελείται της κρίσης στην ευρωζώνη. Είναι η μόνη χώρα, στην οποία οι οικονομικές προοπτικές βελτιώθηκαν πρόσφατα. Είναι η μόνη χώρα όπου το ποσοστό ανεργίας είναι πιο χαμηλό από ό, τι πριν την κρίση» τονίζει ο αρθρογράφος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όσο η κρίση στην ευρωζώνη κερδίζει σε ένταση, τόσο η πίεση αυξάνεται στο Βερολίνο. «Γιατί δεν θα μπορούσαμε εύκολα να δεχθούμε, το να μην γίνει πιο ευέλικτη, η τόσο δογματική δημοσιονομική και χρηματοοικονομική άποψη της Άνγκελα Μέρκελ και ΣΙΑ», υπογραμμίζει η βελγική εφημερίδα. «Όλοι, πλέον, περιμένουν μια χειρονομία της Γερμανίας για να σβήσει την πυρκαγιά. Αν εξακολουθεί να θέλει να ρίχνει νερό για να κινήσει τον μύλο της, η ατμομηχανή της Ευρώπης δεν έχει πλέον άλλη επιλογή. Θα πρέπει να προσδέσει όλα τα βαγόνια», καταλήγει η L’ echo
.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας παρακαλώ ..

Reglez une fois pour toute vos problemes d'intestin

Si ce message ne s'affiche pas correctement, merci de suivre ce lien ...

Ετικέτες

addthis

feedvalidator

[Valid Atom 1.0]