Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Εκστρατεία της Greenpeace για τη σωτηρία της Αρκτικής μέσα από ένα βίντεο που πρέπει να αγγίξει όλους μας (Vid)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μια πολική αρκούδα στο Λονδίνο από NewscasterΜαρίνα Χατζηδημητρίου
news247 Ιούλιος 05 2012 


 www.SaveTheArctic.org


Η Αρκτική απειλείται από τις γεωτρήσεις πετρελαίου, τη βιομηχανική αλιεία και τον πόλεμο, αναφέρει η Greenpeace η οποία μας καλεί μέσω της νέας της εκστρατείας να τη βοηθήσουμε να ανακηρύξουμε την Αρκτική σε παγκόσμιο καταφύγιο.
Μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο που πρέπει να αγγίξει όλους μας αν θέλουμε να αποκαλούμαστε άνθρωποι με όλη τη σημασία της λέξεως, η Greenpeace παρουσιάζει μια πολική αρκούδα η οποία αναζητεί νέο σπίτι στο... Λονδίνο.
Η αρκουδίτσα περπατά αργά και διστακτικά, προσπαθώντας να εξερευνήσει το χώρο, μέσα σε μια αφιλόξενη πόλη γεμάτη καυσαέριο, σκουπίδια και μόλυνση, ώσπου στο τέλος καταρρέει σε ένα πάρκο δίπλα από σκουπίδια, εξουθενωμένη.
"Οι ηγέτες μας δεν θα ακούσουν την αρκούδα, αλλά  θα ακούσουν εμάς", αναγράφεται κάτω από το βίντεο.
Όπως αναφέρει η οργάνωση, "τα πιο ισχυρά κράτη της γης προσπαθούν να κομματιάσουν και να  βιομηχανοποιήσουν την Αρκτική που λιώνει, εξ’ αιτίας των κλιματικών αλλαγών.
Αυτό όμως θα ήταν απολύτως καταστροφικό, αφού ο πάγος της Αρκτικής διατηρεί ολόκληρο τον πλανήτη δροσερό, σταθεροποιώντας το κλίμα, για να μπορούμε να ζούμε, αλλά και να καλλιεργήσουμε την τροφή μας".
Η οργάνωση καλεί το κοινό να υπογράψει στην ιστοσελίδα www.SaveTheArctic.org ώστε "να σταματήσουμε μαζί εταιρίες όπως οι: Shell, BP, Exxon, Gazprom κ.α., που αφού προηγουμένως προκάλεσαν το πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών, είναι πρόθυμες τώρα να διακινδυνεύσουν μια πετρελαιοκηλίδα στην Αρκτική για να βρουν πετρέλαιο που θα καλύψει ΜΟΝΟ ανάγκες τριών ετών".
Για τη δημιουργία του εν λόγω βίντεο συνεργάστηκε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Jude Law και το βρετανικό ροκ συγκρότημα Radiohead.
Σημειώνεται ότι η αρκούδα δεν είναι αληθινή, αλλά κοστούμι για το οποίο εργάστηκαν ειδικοί που συνεργάστηκαν με τον Steven Spielberg για την ταινία "Το άλογο του ΠολέμουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας παρακαλώ ..

Reglez une fois pour toute vos problemes d'intestin

Si ce message ne s'affiche pas correctement, merci de suivre ce lien ...

Ετικέτες

addthis

feedvalidator

[Valid Atom 1.0]