Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα κατά των νέων μέτρων

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς την Πέμπτη
  
Χεκίμογλου Αχιλλέας   στο  ΒΗΜΑ

  
Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα ανήμερα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με τους εργαζόμενους απεργούς να στέλνουν το δικό τους μήνυμα και να εναντιώνονται στις περικοπές ύψους 13,9 δισ. ευρώ αλλά και στις επαπειλούμενες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, καθώς και τις απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ σε τριήμερη πανελλαδική αποχή βρίσκονται από την Τετάρτη έως την Παρασκευή οι δικηγόροι, έπειτα από απόφαση των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.


Οι συγκεντρώσεις

Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ γίνεται στο Πεδίον του Άρεως, ενώ από τις 10:30 ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, η οποία ανεβαίνει αυτή την ώρα τη Σταδίου προς το Σύνταγμα.


Με κατεύθυνση το Σύνταγμα, όπου θα καταλήξουν όλες οι πορείες, θα ξεκινήσουν επίσης οι έμποροι μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΕΕ στη Μητροπόλεως, οι περιπτερούχοι που συγκεντρώνονται στις 12:00 στην πλατεία Κοραή και οι εργαζόμενοι στους δήμους από τα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.


Κλειστοί δρόμοι

Από τις 10:30 είναι κλειστές η Πατησίων από Κοδριγκτώνος, περιμετρικά το Πεδίον του Αρεως, η Ομόνοια και η πλατεία Καραϊσκάκη. Σταδιακά θα αρχίσουν να κλείνουν και οι υπόλοιποι δρόμοι του Κέντρου.


Ακινητοποιημένα είναι τα ταξί από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.


Στάση εργασίας προκήρυξαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ 10:00 - 13:00 και έτσι θα υπάρξουν ακυρώσεις και καθυστερήσεις στις πτήσεις.


Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ.


Κλειστά θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου τις επιχειρήσεις και τα καταστήματά τους.


Κλειστά θα είναι και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις.


Τα μέσα μεταφοράς

Δύσκολες θα είναι οι μετακινήσεις των πολιτών την Πέμπτη, καθώς τα συνδικάτα των συγκοινωνιών προχωρούν σε κινητοποιήσεις, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.


Έτσι, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν ως εξής:


- Τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.


- Ο Προαστιακός και τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πανελλαδικά δεν θα εκτελεστούν, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην απεργία.


- Το Μετρό, οι ΗΣΑΠ και το Τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων από τις 05:00 έως τις 09:00.


- Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 09:00 έως τις 21:00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.


- Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 08:00 έως τις 17:00, λόγω στάσης εργασίας των αυτοκινητιστών. Στη Θεσσαλονίκη τα ταξί τραβούν χειρόφρενο όλο το 24ωρο.


- Δεν θα υπάρχει σύνδεση του «Ελ.Βενιζέλος» με το Μετρό, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών (το δίκτυο πέραν του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας ανήκει στον ΟΣΕ),


- Στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κυκλοφορήσουν από τις 09:00 έως τις 20:00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 20:00 έως τη λήξη της βάρδιας.


- Ολα τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κυρήξει η ΠΝΟ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας παρακαλώ ..

Ετικέτες

addthis

feedvalidator

[Valid Atom 1.0]