Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ βάδισε στα χνάρια του Τζο Κίτινγκερ, έχοντας δείξει από πριν δείγματα «τρέλας»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Βουτιές από ψηλά! (videos)

Ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ βάδισε στα χνάρια του Τζο Κίτινγκερ, έχοντας δείξει από πριν δείγματα «τρέλας»
Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν χθες με κομμένη την ανάσα την προσπάθεια του Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ να γράψει ιστορία.
Ο Αυστριακός δεν τους απογοήτευσε.
«Άνοιξε τις κάμερες και ο φύλακας άγγελός μας θα σε φροντίσει», του είπε ο συντονιστής του εγχειρήματος και πρώην - πλέον - κάτοχος του ρεκόρ της υψηλότερης ελεύθερης πτώσης, Τζο Κίτινγκερ κι ο Αυστριακός χαιρέτησε και βούτηξε από τη στρατόσφαιρα ελπίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της πτώσης από τα περισσότερα από 39.000 μέτρα θα προσγειωθεί ασφαλής στη Γη!
Όλα πήγαν καλά και παρά τον αρχικό φόβο όλων που είδαν τον «τρελό» - για πολλούς - 43 χρόνο να στροβιλίζεται πριν σταθεροποιηθεί, μερικά λεπτά αργότερα βρισκόταν στο έδαφος... safe and sound!
Αν και ακόμα τα ακριβή στοιχεία της πτώσης δεν έχουν επικυρωθεί, ο Αυστριακός φέρεται να έσπασε το φράγμα του ήχου για άλμα χωρίς μηχανική υποστήριξη, αναπτύσσοντας κάποια στιγμή ταχύτητα 1173 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ έπεφτε χωρίς καμία υποστήριξη για 4 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα πριν ανοίξει το αλεξίπτωτό του.
Το ύψος από το οποίο πήδηξε, αλλά και η ταχύτητα που ανέπτυξε τον έφεραν στην κορυφή της σχετικής λίστας, με τον προκάτοχό του να συντονίζει την προσπάθεια του... διαδόχου του.
Ο Τζο Κίτινγκερ κρατούσε το σχετικό ρεκόρ από το 1960 όταν, με λιγότερο υπερσύγχρονα μέσα, είχε πηδήξει από τα 31.333 μέτρα, αναπτύσσοντας ταχύτητα 988 χλμ/ώρα.
Βέβαια, αυτή δεν ήταν η πρώτη εμφάνιση του Μπαουμγκάρτνερ... πάνω από τα σύννεφα.
Πριν επιχειρήσει το συγκεκριμένο ρεκόρ, ο Αυστριακός είχε κάνει μία... πρόβα από τα 29.455 μέτρα, πιάνοντας ταχύτητα 536 χλμ/ώρα.
Πριν από αυτό που, όπως έχει δηλώσει, ήταν το όνειρό του, είχε δοκιμάσει τις δυνάμεις του πηδώντας και από διαφορετικά σημεία ή κάνοντας... κόντρες με αεροπλάνο!
Δείτε σε ένα βίντεο μερικά από τα πιο παράτολμα εγχειρήματα του recordman, πλέον, ο οποίος πηδά από το μέχρι πρότινος ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, τον ουρανοξύστη Taipei 101, καθώς και τους Δίδυμους Πύργους Petronas, ενώ μετατρέπεται και σε άνθρωπο-πουλί, έχοντας τα δικά του «φτερά»!
Επιμέλεια: Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας παρακαλώ ..

Reglez une fois pour toute vos problemes d'intestin

Si ce message ne s'affiche pas correctement, merci de suivre ce lien ...

Ετικέτες

addthis

feedvalidator

[Valid Atom 1.0]