Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Σόιμπλε: Ξεχάστε τις αποζημιώσεις και κάντε μεταρρυθμίσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

E6BC91CB6AB794E679C5332EBE437052
 
Την πρώτη επίσημη απάντηση στις αξιώσεις για καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα δίνει η Γερμανία μέσω του υπουργού Οικονομικών της. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καλεί τους Έλληνες να μην αποπροσανατολίζονται από τις μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας πως το ζήτημα των αποζημιώσεων «έχει ξεκαθαριστεί από καιρό».
 Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σε συνέντευξή του στην Neue Osnabruecker Zeitung ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί να μην οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση με όχημα δήθεν νόμιμες αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία.
«Θεωρώ ότι τέτοιες δηλώσεις είναι ανεύθυνες. Πολύ πιο σημαντικό από το οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς για τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτήν την πορεία.
Η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Και από αυτόν τον δρόμo δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται. Σε ότι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων δεν βλέπω καμιά ελπίδα, γιατί το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό», τόνισε στην εφημερίδα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Οι παραπάνω δηλώσεις αποτελούν την πρώτη αντίδραση της Γερμανίας στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων που ανακινήθηκε τελευταία με το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την πρόθεση των ελληνικών αρχών να τις διεκδικήσουν εφόσον υπάρχει νομική βάση.
Σε συνάντησή του την Τετάρτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε την ανάγκη ισχυρής νομικής βάσης για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, συμπληρώνοντας ότι το σχετικό πόρισμα έχει ήδη προωθηθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. «Εφόσον είναι να προχωρήσουμε, θα πρέπει να έχουμε ισχυρή νομική βάση, διότι μία τέτοια κίνηση θα είναι περισσότερο νομική και λιγότερο πολιτική» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.
Η πολιτική βάση είναι δεδομένη, είπε, η κυβέρνηση προώθησε - ως όφειλε - το θέμα και πλέον «περιμένουμε και τη γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους», η οποία όπως εκτίμησε, δεν θα αργήσει, «για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».

πηγη : THEINSIDER.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας παρακαλώ ..

Ετικέτες

addthis

feedvalidator

[Valid Atom 1.0]